Menu openen

SystemCeram
Bedrijfsomschrijving

SystemCeram | KeraLab Laborkeramik is specialist in keramische werkbladen, zuurkastbladen en spoelbakken. De producten zijn uitermate geschikt voor het veeleisende dagelijks gebruik in de laboratoriumomgeving.
Binnen de maximumafmetingen (2000 x 990 mm) kunnen alle gewenste afmetingen, rondingen, uitsparingen, bewerkingen e.d. snel en probleemloos worden gerealiseerd.
Daarnaast kan de waterkering in diverse vormen worden uitgevoerd om daarmee optimale functionaliteit te realiseren voor o.a. specifieke eisen met betrekking tot luchtstroming.

SystemCeram gebruikt uitsluitend grondstoffen van de beste kwaliteit. Dit, in combinatie met een jarenlange ervaring in het produceren van keramische zuurkastbladen, en een technologische voorsprong op de concurrentie maakt SystemCeram een zeer betrouwbare toeleverancier.
De producten van SystemCeram hebben een hoge mate van functionaliteit en kenmerken zich door robuustheid en een hoge chemische resistentie.

Om aan de hoge eisen te voldoen die door klanten worden gesteld is de productie optimaal georganiseerd en is er een hoge leveringsflexibiliteit.
Als solide partner van laboratoriumontwerpers en -gebruikers halen de keramiektechnici het maximale uit de productie. Dankzij geavanceerde droogtechnieken en computergestuurde freesrobots is het "Just In Time" leveren van hoogwaardige geïndividualiseerde eindproducten mogelijk.


Geschiedenis

SystemCeram GmbH & Co. Kg heeft haar oorsprong in KCH Keramchemie. Onder deze naam werden bij de plaats Siershahn in Duitsland, gedurende vele decennia, keramische producten voor laboratoria en keukens geproduceerd. Tegenwoordig wordt onder de naam SystemCeram | KeraLab geproduceerd.
Op een fabrieksoppervlakte van ca. 20.000m2 werken ongeveer 140 medewerkers om aan de stijgende vraag naar de producten te kunnen voldoen.
In het segment keuken- en laboratoriumkeramiek behoort SystemCeram tot de marktleiders.
Productoplossingen op een hoogstaand niveau en klantspecifieke ontwerpen kenmerken de organisatie.
De producten worden verkocht via de gespecialiseerde tussenhandel aan keuken- en laboratoriuminrichters over de hele wereld.

In de productie ligt het accent op hoogwaardige keukenwerkbladen, spoelunits, voegloze grootformaat laboratoriumwerkbladen (zuurkastbladen) en spoelbakken voor laboratoriumtoepassingen.
Op beide gebieden is een trend gaande naar individueel maatwerk. Aan deze vraag kan blijvend worden voldaan door een ver doorgevoerde productie-automatisering met robots en freesunits. Elk product wordt zodoende op klantenspecificatie geproduceerd. 

Kwaliteit

Zuurbestendigheid

Het technische keramiek word gebakken op een temperatuur boven 1200° C.
De producten worden gekenmerkt door een hoge materiaaldichtheid en uitstekende belastbaarheid. Ze voldoen hiermee aan de norm DIN 28062 (materiaallijst 1.1.4).
SystemCeram werkbladen en spoelbakken zijn bestand tegen alle zuren met uitzondering van waterstoffluoride en rokend zwavelzuur (Oleum).

Slijtvastheid
Snijden, krassen, stoten... het keramische materiaal kan tegen al deze invloeden. Door de hoge hardheid van het materiaal en het glazuur zijn alle KeraLab producten uitstekend bestand tegen mechanische belastingen.

Temperatuursbestendigheid
De werkbladen zijn uitstekend bestand tegen belastingen door temperatuurwisselingen. Zo kan er probleemloos met bunsenbranders op dit materiaal gewerkt worden.

Ontwerp
Functionaliteit en bestendigheid bepalen het ontwerp. SystemCeram onderscheid zich van de concurrentie door het zogeheten "Just In Time" productieproces en het aanbieden van individuele oplossingen.
SystemCeram loopt voorop met technologische vernieuwingen zoals het uitfrezen en vlakfrezen van werkbladen met computergestuurde robots waardoor elk gewenst model werkblad produceerbaar is en er bovendien een zeer vlak eindproduct gerealiseerd wordt.
Hiermee is verregaand individueel maatwerk mogelijk bij de inrichting van laboratoriumwerkplekken.
Het spreekt voor zich dat alle oplossingen ruimschoots binnen de geldende normen vallen.
Bijpassende spoelbakken zijn beschikbaar als inbouw-, onderbouw en voor wandmontage.


Producten

KeraLab-laboratoriumwerkbladen

KeraLab Laboratorium werkbladen staan voor precisie werkbladen die voor ontwerpers en gebruikers een breed scala aan toepassingen bieden. Dit begint bij de universele inzetbaarheid vanwege het brede productpakket. Dat geldt ook voor de verhoogde veiligheid, functionaliteit en geoptimaliseerde ergonomie die de waterkeringsranden bieden. Dit werkt door tot in de montage vanwege de zeer nauwkeurige afwerking en de pasklare voorbereiding in de fabriek.

KeraLab Laboratorium spoelbakken
KeraLab Laboratorium spoelbakken bieden een professionele oplossing voor een praktisch en geïntegreerd afvoersysteem. Hiermee kan een wezenlijke bijdrage worden geleverd aan de veiligheid op de werkplek en het milieu.
Uitgangspunt bij de productontwikkeling en het -advies is, dat een optimale oplossing wordt aangeboden in situaties waar betrouwbaarheid en hoge gebruikerskwaliteit van essentieel belang zijn.
KeraLab spoelbakken zijn er daarom in diverse maten en uitvoeringen om zo voor elke situatie de juiste oplossing te kunnen bieden.


 

Technische gegevens

Materiaal:

Gres (technisch keramiek), vervaardigd overeenkomstig DIN 28062, materiaaltabel 1.1.4, DECHEMA- materiaaltabel, groep 71, pagina 1 en DIN 40685, type KER 111.
Zuurbestendigheid volgens DIN 51102.

Uitvoering:
De grootformaat laboratoriumwerkbladen en de zuurkastbladen worden conform DIN 12916 vervaardigd. Laboratoriumwerkbladen die uit meerdere delen bestaan worden gemaakt volgens klantspecificatie en voor uitlevering in een proefopstelling uitgelegd.

Afmetingen:
Opvangcapaciteit: 5 l/m2, gebaseerd op de netto oppervlakte
Plaatdikte: 35 mm ± 2 mm, inclusief de waterkeringrand
Waterkeringrand: Hoogte 7 mm ± 1 mm.
Tolerantie lengte/breedte: Tegenoverliggende zijden, bij niet nagesneden werkbladen: ± 1%.
Tegenoverliggende zijden, bij aan 1 zijde nagesneden werkbladen: ± 0,3%.
Tegenoverliggende zijden, bij aan 2 zijden nagesneden werkbladen: ± 1 mm.
Raakvlakken: Hoogteverschil van maximaal 2 mm.
Voegbreedte: Maximaal 5 mm.


Waterkering varianten:

Standaard waterkering:
Radius waterkering bij ongesneden werkbladen: min. 3 mm. Topvlak waterkering minimaal 10 mm breed. Hoek schuine zijde: 45°.

Voorzijde ronde waterkering:
Voor optimale luchtstroom bij toepassingen met afzuiging. De zijkanten en de achterzijde hebben een standaardwaterkering.

Hellende waterkering:
Voor optimale luchtstroom bij toepassingen met afzuiging. De zijkanten en achterzijde hebben een standaardwaterkering.


Montage instructie

Alleen beschikbaar in Engels en Duits.

Catalogus

 


© 2018 www.steendam.nl - Alle rechten voorbehouden | sitemap | cookie beleid | privacy statement | voorwaarden | disclaimer | contact
De Indruk