Menu openen

TOF
Bedrijfsinformatie

TOF is een producent van o.a. veiligheidsdouches. Het in Noord-West Italië gevestigde bedrijf is in 1948 opgericht. Voortdurend wordt er gewerkt aan innovatie en verbetering. TOF heeft twee productiefaciliteiten en een eigen Research & Development afdeling. TOF heeft een kwaliteitssysteem dat ISO-9001 gecertificeerd is.

Technische gegevens TOF veiligheidsdouches

TOF veiligheidsdouches voldoen aan DIN norm 12899. Het verzinkte pijpwerk van de plens-, oog- en knijpdouches wordt gecoat met een zuurbestendige epoxy coating in de kleur rood. De opvangschalen zijn van kunststof (ABS). De minimaal vereiste werkdruk is 2 Bar.

Knijpdouches
Een kenmerk van de knijpdouches is de combinatie van een grote waterhoeveelheid en een uiterst zachte waterstraal. Zo worden de ogen en het gezicht optimaal beschermd bij het spoelen. Alle knijpdouches zijn standaard voorzien van rubber beschermkappen, stofkappen, rubberen slang met RVS mantel en de benodigde onderdelen voor bevestiging op het blad of aan de wand.

Garantie TOF
Elke geleverde veiligheidsdouche heeft een garantie van 1 jaar. De garantie gaat in op het moment van levering en geldt alleen voor aantoonbare productiefouten. Een niet correct uitgevoerde installatie valt niet binnen de garantie.


Installatie veiligheidsdouches

Werken in een laboratorium of in een industriële omgeving brengt de nodige risico's met zich mee. Contact met agressieve chemicaliën kan dramatische gevolgen hebben. In ruimten waar met hout en metaal wordt gewerkt is er een verhoogde kans op oogletsel. Omdat snelle en adequate behandeling noodzakelijk is, zijn in deze ruimten, maar ook in scholen en op schepen veiligheidsdouches verplicht.
Het ontwerp van de veiligheidsdouches is volledig gericht op efficiënte eerste hulp bij noodsituaties. Daarnaast is natuurlijk een correcte plaatsing van essentieel belang. Bekijk hiervoor de aandachtspunten en regelgeving omtrent de installatie. De juiste toepassing op uw werkplek? Steendam geeft u graag advies!

© 2018 www.steendam.nl - Alle rechten voorbehouden | sitemap | cookie beleid | privacy statement | voorwaarden | disclaimer | contact
De Indruk