Menu openen

Bradley

Bedrijfsomschrijving

Vanaf de uitvinding in 1921 van de wasfontein, is Bradley de onbetwiste leider op het gebied van commercieel sanitair. Tegenwoordig is Bradley de enige 'alles onder één dak' leverancier van commercieel sanitair. Het leveringsprogramma bevat o.a. toebehoren voor waslokalen, scheidingswanden, veiligheidssanitair en wasfonteinen. Bradley is één van de grootste producenten ter wereld van veiligheidsdouches.
Steendam lab furnishing supplies is de importeur van de Bradley veiligheidsdouches voor Noord- en West Europa.

 
Bradley Halo video

 Technische gegevens Bradley veiligheidsdouches


Normen
De Bradley veiligheidsdouches worden geproduceerd volgens de actuele Amerikaanse norm ANSI Z 358.1-2009. De 'Europese modellen' voldoen bovendien aan EN 15154. De Europese norm garandeert een product dat voldoet aan eisen met betrekking tot de kwaliteit, werking en capaciteit.      
Bradley levert een compleet programma veiligheidsdouches, waarmee voor elke situatie een oplossing voorhanden is.

Coating
Het volbad verzinkte pijpwerk van de veiligheidsdouches wordt extra beschermd door een zeer harde, goed zichtbare gele coating, Bradtect  genaamd.
De coating is hard, zeer flexibel, veel slijtvaster dan moffelwerk en goed bestand tegen beschadiging, schuren en vervuiling. Hierdoor zijn de douches eenvoudig te onderhouden en corrosiebestendig. Door de opvallende kleur is de veiligheidsdouche zeer goed te zien bij noodgevallen, wanneer elke seconde telt.
Naast de gecoate modellen zijn er ook douches leverbaar in RVS en in PVC.
 
Chemische bestendigheid
Een veiligheidsdouche moet, vanwege de toepassing in o.a. laboratoria, bestand zijn tegen chemicaliën. Bradley heeft de coating met goed gevolg getest onder de volgende omstandigheden: een constante zoutbesprenkeling gedurende 500 uur, onderdompeling in water gedurende 100 uur en een blootstelling aan een relatieve luchtvochtigheid van 100% gedurende 1000 uur. De bestendigheid tegen bevuiling, stoten en de inwerking van thinner, aceton, MEK, benzine, xyleen, hydraulische vloeistoffen, smeeroliën en afgewerkte oliën is zelfs uitstekend te noemen.

Douchekop
De Bradley plensdouches zijn standaard voorzien van een SpinTec douchekop. Deze douchekop is ontwikkeld op basis van de actuele kennis in de stromingsleer. De douchekop zorgt voor een gelijkmatig verspreide waterdistributie over het hele lichaam, waarmee de meest effectieve reiniging wordt bereikt.
SpinTec douchekoppen zijn voorzien van een ingebouwde debietregelaar. Na gebruik blijft er geen water in het gedeelte na de afsluiter achter, waarmee het risico op bacteriegroei wordt geminimaliseerd.
SpinTec douchekoppen zijn verkrijgbaar in kunststof (ABS) en in RVS.

Oog- en gelaatsdouche
Bradley HALO™ oog- en gelaatsdouches zijn ontworpen op basis van een grootschalig onderzoek wat uitgevoerd is in de Verenigde Staten onder gebruikers van deze producten. Omdat bij een ongeluk elke seconde telt is een goed doordacht ontwerp van groot belang. Er is met name veel aandacht besteed aan het sproeipatroon, de ergonomische aspecten en aan voorkoming van bacterievorming.
Dankzij het grotere sproeibereik en het voortreffelijke sproeipatroon spoelen de gebruikers van HALO™ de verontreiniging het beste weg. Dit komt doordat 85% van het gelaat wordt bereikt, dit betekent een 20% betere bescherming in vergelijking tot  andere oog-/gelaatsdouches. De Aquaduct sproeikop is de enige sproeikop, voor standaard oogdouches, die vanzelf leegloopt. Dit verlaagt het risico van bacteriegroei als de douche niet in gebruik is. De gescheiden toevoer- en afvoerleidingen voor de oog-/gelaatsdouche zijn een primeur en exclusief van Bradley. De oog-/gelaatsdouches zijn ontworpen conform de norm EN 15154.
Bradley zet met HALO ™ een nieuwe norm binnen de branche, en geeft veiligheid een nieuwe dimensie.

Vorstveilige veiligheidsdouches
Bij vrijstaande modellen wordt de vorstveilige afsluiter onder het maaiveld op de waterleiding aangesloten. Het draineren van de leidingen gebeurt automatisch na gebruik. Voor een optimale afwatering kunnen rondom de drainageopening(en) fijne stenen worden ingegraven.
De standaarddiepte voor montage van de afsluiter is 914 mm. Ook leverbaar zijn 457 mm, 1219 mm, 1524 mm en 1829 mm. Deze niet-standaard maten kunnen echter niet geretourneerd worden.

De vorstveilige horizontale plensdouche en oogdouche worden gemonteerd op een buitenmuur. De toevoer- en afvoerleiding gaan door de muur naar de afsluiter die aan de binnenkant van het gebouw wordt geïnstalleerd.
Bij bestelling dient de muurdikte te worden opgegeven.

Garantie Bradley
Elke geleverde veiligheidsdouche heeft een garantie van 1 jaar. De garantie gaat in op het moment van levering en geldt alleen voor aantoonbare productiefouten. Een niet correct uitgevoerde installatie valt niet binnen de garantie.

Installatie veiligheidsdouches


Catalogus

Catalogus Bradley

© 2018 www.steendam.nl - Alle rechten voorbehouden | sitemap | cookie beleid | privacy statement | voorwaarden | disclaimer | contact
De Indruk