Menu openen

FAR Laboratoriumkranen

De nieuwe FAR laboratoriumkranen 

Betrouwbare laboratoriumkranen van de hoogste kwaliteit: dat zijn de kranen van FAR. Of u nu op zoek bent naar een mengkraan, gaskraan of waterkraan, FAR heeft de beste kranen voor uw laboratorium of school.

De nieuwe serie FAR laboratoriumkranen, de MDS kranen, zijn een combinatie van techniek en design. De kranen zijn waar FAR bekend om staat: veilig, duurzaam en voorzien van een handige kleurcodering en de laatste technische innovaties.


In ons assortiment vindt u in de FAR MDS-lijn onder meer de:
Kleurcodering
FAR hanteert een handige kleurcodering in de MDS lijn (volgens EN13792). De kleuren komen duidelijk terug in de ring, op de knop en op de flens. Daarnaast wordt op de rozet ook de naam van het medium en de risicoklasse weergegeven.


Joystick systeem
Het aan- en uitzetten van een kraan wordt nog eenvoudiger met de joystick bediening. Met een simpele beweging kan de laboratoriumkraan snel en gemakkelijk worden geactiveerd.
 
Quick release systeem
Met het innovatieve quick release systeem kan de tule eenvoudig van een kraan losgekoppeld en verwisseld worden.
 
ST systeem
Met een simpele druk op de knop een kraan snel en gemakkelijk plaatsen of verwijderen, dat is wat het ST systeem inhoudt. Ideaal voor situaties waarin flexibiliteit gewenst is.
 
Axiale bediening
Een axiale bediening is ontworpen voor kranen met een hoog debiet van 30 tot 60 liter per minuut. Deze FAR laboratoriumkranen hebben een uitloopbediening; op de uitloop zit een pinnetje bevestigd waarmee de kraan geactiveerd wordt. Door de aanwezigheid van een perlator spat het water niet hoog op.
  
On-off systeem
Het on-off systeem is ontworpen door FAR voor situaties waarbij de kraan voor een bepaalde tijd moet worden afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan situaties waar onderhoud gepleegd dient te worden aan de laboratoriumkraan. De kraan kan nu met het on-off systeem afgesloten worden, zodat men eenvoudig onderhoud kan uitvoeren. Bovendien kan met het on-off systeem de flow van een tappunt aangepast worden.


Meer weten
Wilt u graag meer informatie over ons assortiment of over een specifieke laboratoriumkraan? Bel ons gerust (038 421 55 22) of laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
© 2018 www.steendam.nl - Alle rechten voorbehouden | sitemap | cookie beleid | privacy statement | voorwaarden | disclaimer | contact
De Indruk